flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, підозрюваного у грабежі

11 березня 2024, 10:27

09 березня слідчий суддя Підволочиського районного суду обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою тривалістю 60 діб підозрюваному у вчиненні грабежу

Гр-н Д. підозрюється слідством у тому, що 08.03.2024 приблизно о 05:35 год. в смт Підволочиськ попросив у неповнолітнього гр-на П. мобільний телефон, щоб ним скористатись. Коли ж хлопець попросив повернути йому його телефон, підозрюваний цього не зробив, а з телефоном з місця події втік, незважаючи на спроби власника телефона його зупинити.

Дії підозрюваного Д. кваліфіковані слідством за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, тобто відкрите викрадення чужого майна, вчинене в умовах воєнного стану).

У суді  підозрюваний Д. зізнався у вчиненому, свою вину визнав в повному обсязі.

Обираючи запобіжний захід, слідчий суддя врахував, що  гр-н Д. підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачена відповідальність у виді від 7 до 10 років позбавлення волі, вчинив кримінальне правопорушення щодо неповнолітнього, що за місцем проживання гр-н Д. характеризується задовільно, притягувався до адміністративної відповідальності, а також те, що 07.03.2024 йому вручено письмове повідомлення про підозру за ч.4 ст. 185 КК (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) у іншому кримінальному провадженні, яке розслідується слідчими Хмельницького районного управління поліції.

Зібрані матеріали вказують на антисоціальну спрямованість особистості підозрюваного та недоцільність обрання більш м’якого запобіжного заходу ніж тримання під вартою, так як більш м’які запобіжні заходи не зможуть забезпечити належної процесуальної поведінки підозрюваного та не зможуть унеможливити продовження ним протиправної поведінки.

З огляду на це слідчий суддя застосував щодо підозрюваного Д. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят днів, визначивши розмір застави 150000 гривень.

Ухвала може бути оскаржена сторонами до апеляційного суду.

 

Прес-служба суду