flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо доступності будівель (приміщень) суду для маломобільних груп населення

14 травня 2018, 17:13

Відповідно до частини третьої статті 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", судова система має забезпечувати доступність правосуддя для кожної особи в порядку, встановленому Конституцією та законами України. Це, зокрема, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення.

Підволочиський районний суд звертає увагу громадськості району на те, що приміщення суду, на жаль, не є за архітектурним проектом будинком правосуддя, що ускладнює забезпечення доступності до приміщення суду маломобільних груп населення.

Керівництвом суду реалізовується комплекс заходів щодо покращення доступу маломобільних груп населення до приміщень суду.

Вхід до приміщення суду обладнаний кнопкою виклику персоналу, за допомогою якої особи з обмеженими фізичними можливостями можуть викликати осіб для вирішення проблемного питання.
                                                                   

Наказом керівника апарату суду визначено осіб, відповідальних за доступ до правосуддя маломобільних груп населення під час звернення до суду: старшого секретаря суду Мартинюк Г.В. та судового розпорядника Галущак О.З. Ці працівники зобов`язані, при зверненні до суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших маломобільних груп населення, надавати допомогу у оформленні заяв про надання копій судових рішень, документів про ознайомлення з матеріалами справи, забезпечувати видачу справ для ознайомлення; надавати консультативну допомогу щодо стану розгляди справи у суді, забезпечувати супровід вказаних осіб у суді тощо.

Приміщення Підволочиського районного суду  розташовується на першому та другому поверхах будівлі.
                    

З метою забезпечення доступу до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку в 2015 році частину приміщень суду було обладнано на першому поверсі.  Зокрема, тут розміщується канцелярія суду, архів суду, а також – один із залів судових засідань.

Для вирішення питання щодо проведення судового засідання у залі на першому поверсі слід звернутись з відповідною заявою (письмовою, усною, по телефону) до головуючого судді або в канцелярію суду. Додатково повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою!

Крім цього нагадуємо Вам, що представники сторін можуть обмінюватися між собою та судом документами в електронній формі, що значно зекономить Ваш час та кошти. Офіційна електронна адреса Підволочиського районного суду :  inbox@pv.te.court.gov.ua . Також в суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відеоконференції.