flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якщо Ви не знайшли себе у списку виборців за місцем реєстрації

16 жовтня 2020, 14:03

Відповідно до ст. 42 Виборчого кодексу України дільнична виборча комісія надсилає або доставляє в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення на вибори. запрошення надсилається або доставляється не пізніш як за дев’ять днів до дня голосування.

Також виборець має право ознайомитися з попереднім списком виборців у приміщенні дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей.

Якщо громадянин не знайшов себе у списку виборців, він має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці  із заявою про включення його до списку виборців.

Заява до дільничної виборчої комісії чи до органу ведення Державного реєстру виборців  може бути подана не пізніше як за п’ять днів до дня виборів (не пізніше понеділка у тиждень виборів).

Позовну заяву до місцевого суду (за місцезнаходженням виборчої дільниці) може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування (не пізніше четверга).

До заяви додаються документи, які підтверджують зазначені в ній відомості (копія паспорта з відміткою про місце реєстрації; а якщо у Вас ІD-картка -  то ще і довідка про місце реєстрації чи будинкова книга).

Рішення  суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно.

Із взірцем позовної заяви для звернення до суду можна ознайомитись за посиланням:

https://pv.te.court.gov.ua/sud1912/gromadyanam/zrazky_pozovnych_zajav111/zrazok_pozovu_spysok_wyborciw_2020 

Або завантажити за посиланням

 https://drive.google.com/file/d/1CtI86XiZF8z5s8KIq-LGie_thzwCyWeV/view?usp=sharing