flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОСІННЯ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ БЕЗ ПЕРЕДБАЧЕНОГО ЗАКОНОМ ДОЗВОЛУ - ЗЛОЧИН

20 листопада 2020, 17:09

НОСІННЯ ХОЛОДНОЇ ЗБРОЇ БЕЗ ПЕРЕДБАЧЕНОГО ЗАКОНОМ ДОЗВОЛУ - ЗЛОЧИН

Звертаємо увагу:

Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу -

караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

(частина друга статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»)

Особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої (частина 3 ст. 263 КК України)

До холодної зброї у кримінальному праві відносять шаблі, кортики, фінки,армійські, мисливські ножі, кинджали, нунчаки, стилети, кастети, тощо.

Сьогодні в торговельних закладах представлений до продажу надзвичайно широкий асортимент колюче-ріжучих знарядь. Продається і холодна зброя, при тому, часто без усіляких позначок її як такої. Тому що відповідальність за придбання такої зброї несе покупець!