flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На базі суду відбулися тактико-спеціальні навчання і тренування

17 вересня 2021, 12:37

 

Сьогодні, 17 вересня 2021 року, на базі Підволочиського районного суду Тернопільської області відбулися тактико-спеціальні навчання і тренування, головна мета яких полягає в забезпеченні ефективної організації службової діяльності з охорони об’єктів системи правосуддя у взаємодії сил Служби судової охорони зі співробітниками поліції та працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

Розпочалося тактико-спеціальне навчання протипожежним тренуванням з рятування осіб з палаючого будинку, яке для судових охоронців та працівників суду провели фахівці пожежно-рятувальної частини Підволочиського відділу ДСНС України у Тернопільській області.

 

  

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області та Територіального управління Служби судової охорони у Тернопільській області разом із представниками місцевих поліцейських підрозділів відпрацьовували на базі суду навички злагоджених дій щодо витіснення із зали судових засідань осіб, які вчиняли безлад, не виконували вимог головуючого в судовому засіданні та влаштовували в суді акції протесту. Також судові охоронці навчалися миттєво й рішуче реагувати в разі загрози життю та здоров’ю судді і працівників судової установи.


Під час навчання судові охоронці відточували навички з евакуації судді, попереджали проникнення до будівлі суду агресивно налаштованих громадян, відпрацьовували дії в разі захоплення заручника та пошуку вибухових пристроїв у приміщенні суду.