flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомчий візит учнів Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

30 травня 2023, 16:58

30 травня  у Підволочиський районний суд з ознайомчим візитом завітали учні 9-го класу Качанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя з правознавства Кульбаби Тараса Ігоровича.

Гості коротко ознайомились з історією Підволочиського районного суду, а також дізнались про роботу суду, доступ громадян до правосуддя, участь громадськості у здійсненні судочинства (інститут присяжних),  принцип гласності та відкритості судового розгляду.

Учні були присутніми на відкритому судовому засіданні у кримінальній справі під головуванням судді Сташківа Н.Б., з цікавістю спостерігали за ходом судового розгляду.

По закінченню судового засідання зі старшокласниками поспілкувався голова суду Сташків Назарій Богданович, прокоментував хід судового розгляду. Гості уважно слухали, активно спілкувались із суддею, ставили запитання.

 

Про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх говорили з прокурором Гуком Романом Борисовичем.

Консультант суду Довгань Євгенія Арсенівна провела екскурсію по архіву суду, розповіла про архівний фонд суду, порядок зберігання архівних справ. Дев`ятикласники змогли оглянути і навіть потримати у руках оригінали судових рішень 1944-го року.

 

Гості залишали стіни будівлі правосуддя, сповнені вражень, та подякували за цікаву екскурсію.

Колектив суду впевнений, що проведений захід сприятиме підвищенню рівня правосвідомості молодих людей, набуттю ними нових правових знань, утвердженню поваги до права та довіри до суду, допоможе зробити правильний життєвий вибір і сформувати для себе об’єктивне ставлення до професії юриста.