flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У «Електронному кабінеті» запрацював розділ «Виконавчі документи»

12 вересня 2023, 15:14

Реалізовано сервіс надсилання сторонам електронних виконавчих документів, а також можливості їх пред’явлення до виконання в електронній формі.

У підсистемі «Електронний кабінет» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі – Електронний кабінет) з 12.09.2023 доступний розділ «Виконавчі документи», в якому всі учасники судової справи зможуть отримувати доступ до виконавчих документів, що видані судом.

Так, після створення виконавчого документа в Автоматизованій системі документообігу суду (далі – АСДС) та підписання його кваліфікованим електронним підписом судді сервіс автоматично відправить сформований електронний виконавчий документ до Електронних кабінетів стягувача та боржника. Учасники справи зі статусом «Боржник» матимуть можливість сплатити суму стягнення через Електронний кабінет. Інформація про сплату автоматично надсилатиметься до АСДС.

 

У разі відсутності сплати суми стягнення в законодавчо визначений строк «Стягувачі» матимуть можливість подання виконавчого документу засобами Електронного Кабінету до Автоматизованої системи виконавчого провадження Міністерства юстиції України (далі – АСВП).

Даний сервіс має ряд вагомих переваг:

  • економія коштів на переселення поштової кореспонденції;
  • економія часу;
  • миттєве потрапляння виконавчого документи до відділу ДВС чи приватного виконавця;
  • можливість онлайн сплати передбачених у виконавчому документі платежів.

Виконавчі документи, які вже були видані стягувачам на руки у паперовому вигляді, не будуть доступними для їх передачі до Автоматизованої системи виконавчого провадження Міністерства юстиції України з Електронного Кабінету.