flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловікові, якого підозрюють у підпалі за допомогою «коктейлю молотова»

26 лютого 2024, 18:15

Суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у вчиненні замаху на знищення або пошкодження майна шляхом підпалу

26.02.2024 до Підволочиського районного суду надійшло клопотання Відділення поліції № 5 (смт Підволочиськ) про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до громадянина К., який підозрюється у тому, що в ніч з 23 на 24 лютого 2024 року він виготовив легкозаймисту рідину, яку помістив у пляшку та закрив ганчіркою (тобто виготовив так званий «коктейль молотова» - ред.). Потім, перебуваючи на вулиці одного із сіл Підволочиської ОТГ, підпалив ганчірку та кинув пляшку через паркан на подвір`я місцевого мешканця, з яким був у неприязних відносинах, внаслідок чого на подвір`ї відбувся вибух та займання.

Кримінальне правопорушення було не закінчено з причин, які не залежали від волі підозрюваного, оскільки потерпілий самостійно ліквідував пожежу, чим не допустив пошкодження його майна.

Такі дії гр-на К. слідство кваліфікувало за частиною 2 статті 15 (замах на вчинення злочину), частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу).

Слідчий просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Підозрюваний свою вину у скоєному не визнав, заперечував свою причетність до злочину.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення сторін, дослідивши надані докази, клопотання задовольнив частково, постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці.

Суддя врахував, що громадянин К. обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років, а також наявність ризиків переховування від слідства і суду, знищення доказів у справі, впливу на свідків та потерпілого.

Також слідчий суддя врахував, що підозрюваний, який є військовослужбовцем, раніше не судимий, одружений, має постійне місце проживання, є учасником бойових дій, позитивно характеризується за місцем проживання та по місцю проходження військової служби, а також позитивно характеризується мешканцями села.

З огляду на всі обставини, слідчий суддя вирішив, що у даному випадку необхідним і достатнім є застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Підозрюваного негайно звільнено з-під варти із зали суду.

 

Ухвала може бути оскаржена сторонами до апеляційного суду.