flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Замовив» посвідчення водія по «Інтернету», та користувався ним недовго

28 лютого 2024, 10:33

Підволочиський районний суд оштрафував чоловіка за використання підробленого посвідчення водія

27 лютого 2024 року  Підволочиський районний суд розглянув справу про обвинувачення гр-на Ч. у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (Використання завідомо підробленого документа). Як встановив суд, гр-н Ч. у 2023 році знайшов у мережі "Інтернет" оголошення про виготовлення посвідчень водія та «замовив» таке посвідчення для себе, надавши попередньо свої анкетні даті, фото та підпис, та заплативши  9000 грн. Підроблений документ отримав через поштову службу «Нова пошта».

24.01.2024 гр-н Ч. під час керування транспортним засобом в с. Голошинці Скориківської ТГ за порушення правил дорожнього руху був зупинений інспектором патрульної служби та на законну вимогу щодо надання документів, достовірно знаючи, що посвідчення, заповнене на його ім’я, є підробленим, пред’явив його та надав для перевірки поліцейським.

У судовому засіданні обвинувачений Ч. вину свою у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, повністю погодився зі всіма доказами по справі.

Вироком від 27.02.2024 суд визнав гр-на Ч. винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України, і призначив йому покарання мінімальне у межах санкції частини 4 статті 358 КК України – штраф у  розмірі 510 гривень, а також стягнув з обвинуваченого в користь держави процесуальні витрати - 3029,12 грн за проведення технічної експертизи документів.

При призначені покарання обвинуваченому суд врахував ступінь тяжкості вчиненого правопорушення, котрий відносяться до кримінальних проступків, особу обвинуваченого, те, що він не притягувався до кримінальної відповідальності, має на утриманні малолітню дитину, по місцю проживання характеризується позитивно; обставини, що пом`якшують покарання - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину; відсутність обставин що обтяжують покарання.

Підроблене посвідчення водія вилучено та буде знищено.