flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тих, хто захищає Україну у складі ЗСУ, ТРО, ДСНС або інших органів, може бути виключено з Реєстру корупціонерів

13 квітня 2022, 11:23

Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів) – це портал, де міститься інформація про всіх фізичних та юридичних осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) адмініструє цей реєстр з лютого 2019 року.

Більшість записів у Реєстрі корупціонерів стосуються дрібних порушень, пов’язаних із корупцією. Наприклад, прострочення дедлайну для подання декларації. Проте подібний запис може значно впливати на репутацію особи.

На думку НАЗК, на сьогодні неприпустимо, щоб репутація захисників України була затьмарена фактом перебування в Реєстрі. Саме тому НАЗК видало, а Мін’юст затвердив, відповідний наказ. 

Відтак, громадяни України, які захищають нашу державу у війні з окупантом, мають можливість подати до НАЗК заяву про вилучення відомостей стосовно себе з Реєстру корупціонерів.

Як подати заяву про виключення з Реєстру корупціонерів?

Для подання заяви потрібно:

  1. підготувати такі документи: 
  1. надіслати зазначені документи на  адресу НАЗК: Україна, м. Київ, бульвар Дружби Народів, 28, 01103.

Після того, як інформацію буде підтверджено, дані будуть вилучені з Реєстру протягом 5 робочих днів.

Важливо: кожна заява буде розглянута індивідуально. Тому не варто хвилюватися, що той, хто розграбовував Україну, а зараз лише робить вигляд, що захищає країну, зможе легко відбілити свою репутацію. 

 

Ознайомитися з наказом можна за посиланням.

 

Джерело: https://nazk.gov.ua/uk/novyny/tyh-hto-zahyshhaye-ukrayinu-u-skladi-zsu-tro-dsns-abo-inshyh-organiv-mozhe-buty-vyklyucheno-z-reyestru-koruptsioneriv/