flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок у справі про ДТП зі смертельним наслідком, що сталась 25.09.2021 у с. Нове Село

08 серпня 2022, 10:26

18 липня 2022 року Підволочиський районний суд розглянув справу про обвинувачення громадянина В. за частиною 4 третьою статті 2861 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого).

Суд встановив, що гр-н В. 25 вересня 2021 року о 02 год. 10 хв., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керував технічно справним автомобілем «Volkswagen Golf», автомобільною дорогою сполученням «Підволочиськ-Збараж» через с.Нове Село в напрямку м.Збараж. Водій не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не обрав такі прийоми керування транспортним засобом та смугу руху, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, перевищуючи допустиму швидкість в межах населеного пункту, рухаючись зі швидкістю приблизно 100 км/год., змінив напрямок руху вліво та виїхав на смугу зустрічного руху та частково на зустрічне узбіччя, де продовжуючи рух, передньою частиною керованого автомобіля «Volkswagen Golf», вчинив наїзд на двох пішоходів які рухались зустрічним узбіччям йому назустріч.

Унаслідок наїзду 18-річний юнак від отриманих травм загинув на місці події,  іншому потерпілому заподіяно тяжкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні обвинувачений В. вину визнав повністю, вказав що жалкує про вчинене, відповідно до ст. 63 Конституції України відмовився надати пояснення і відповідати на запитання.

Крім визнання вини обвинуваченим, його вина доведена показами потерпілого, свідків, висновками проведених у ході слідства експертиз, іншими матеріалами кримінального провадження.

Вироком суду гр-ну В. призначено покарання у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами на 9 (дев’ять) років.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, обставини, що пом`якшують покарання: визнання вини обвинуваченим та часткове відшкодування одному із потерпілих матеріальної шкоди; думку сторін, зокрема потерпілих, які просили призначити обвинуваченому покарання - позбавлення волі на максимальний чи наближений до максимального строк.

Зазначимо, що санкція частини третьої статті 2861 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

На даний час вирок не набрав законної сили. Вирок суду може бути оскаржений сторонами до апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.