flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок колишньому працівнику ТЦК

19 лютого 2024, 09:24

Колишній працівник ТЦК засуджений за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави

5 січня 2024 року до Підволочиського районного суду від Тернопільської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону надійшов обвинувальний акт  про обвинувачення гр-на О. у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті  369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Гр-н О. обвинувачувався у тому, що будучи  в минулому працівником Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, отримав від громадянина Ц. 2000 доларів США, за що взявся вплинути на посадових осіб п’ятого відділу Тернопільського РТЦК та СП щодо вирішення питання про взяття гр-на Ц. на військовий облік та не здійснення призову останнього на військову службу під час мобілізації.  Таким чином, гр-н О. одержав неправомірну вигоду для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

31.01.2024 між прокурором та обвинуваченим гр-ном О. було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої  обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369 КК України; сторонами узгоджено покарання – штраф у розмірі 76650 гривень.

Вироком від 1 лютого 2024 року суд затвердив угоду про визнання винуватості та ухвалив: визнати гр-на О. винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369-2 ч.2 КК України і призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 76650 гривень.

На вирок може бути подана апеляція протягом тридцяти днів з часу його оголошення.

 

Посилання на вирок у ЄДРСР: https://reestr.court.gov.ua/Review/116715735