flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Якщо Ви не знайшли себе у списку виборців

05 квітня 2019, 16:43

Якщо Ви не знайшли себе у списку виборців за місцем реєстрації

Під час проведення першого туру президентських виборів не всі громадяни змогли скористатись своїм виборчим правом  та  проголосувати. Дехто, прийшовши на виборчу дільницю, не знайшов себе у списку виборців. Щоб таке не повторилось під час другого туру виборів, радимо подбати про це заздалегідь.

Зі списком виборців можна ознайомитись у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії та перевірити правильність внесених до нього відомостей.

Громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці              із заявою про включення його до списку виборців.

Заява до дільничної виборчої комісії чи до органу ведення Державного реєстру виборців  може бути подана не пізніше як за п’ять днів до дня виборів (не пізніше понеділка у тиждень виборів).

Позовну заяву до місцевого суду (за місцезнаходженням виборчої дільниці) може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування (не пізніше четверга).

До заяви додаються документи, які підтверджують зазначені в ній відомості (копія паспорта з відміткою про місце реєстрації;  якщо у Вас ІD-картка -  довідка про місце реєстрації чи будинкова книга).

Рішення  суду щодо внесення змін у списки виборців виконуються негайно.

Із взірцем позовної заяви для звернення до суду можна ознайомитись за посиланням:

https://pv.te.court.gov.ua/sud1912/gromadyanam/zrazky_pozovnych_zajav111/vkljuchennja_do_spysku_vyborziv

АБО завантаживши: Зразок позову 2019